Donatieweek Oekraïne

7 maart 2022 | Nieuws

Beste leden,

Iedereen krijgt de gebeurtenissen die gaande zijn in Oekraïne mee, vele gezinnen zitten regelrecht in de ernst van de oorlog en daarom wil Plaza Sportiva Oekraïne ook steunen. In samenwerking met Joost en Liana’s Yoga Studio, Healthy Yoga, organiseren we een donatie week voor hulp aan Oekraïense vrouwen en hun kinderen. De opbrengsten van de donaties gaat 100% rechtstreeks naar vrouwen die een persoonlijke noodkreet doen. 

Liana is sinds augustus 2021 verbonden met 2000 Oekraïense vrouwen in een online Health Community. Deze vrouwen zitten met hun kinderen ineens midden in de oorlog, sommigen zonder huis & zonder geld en kunnen bijvoorbeeld geen onderdak, medicijnen of luiers kopen of simpelweg hun simkaart niet opwaarderen om contact te zoeken met de familieleden in nood elders in het land. Via dit netwerk worden al vele vrouwen in acute financiële nood geholpen. De berichten van donaties worden transparant gedeeld en in dankbaarheid ontvangen. Het is ontroerend om te lezen.
Voor de duidelijkheid, dit initiatief stort het geld vanuit “bottom-up” rechtstreeks naar de noodkreten van de vrouw uit die community. Uiteraard zijn de grote goede doelen organisaties (van top-down) ook fantastische initiatieven.
Wij willen aan dit mooie initiatief graag ons steentje bijdragen!

Daarom zal er aanstaande vrijdag 11 maart een XXL Yoga les plaatsvinden in het teken van Oekraïne. Deze les is extra lang met 35 beschikbare plekken van 09:30 uur tot 11:00 uur.  Doneren kan van 11 maart tot en met 18 maart door middel van het scannen van een QR code die op verschillende plaatsen in Plaza Sportiva zal worden opgehangen.
Op vrijdag 18 maart zal de afsluiting van de donatie actie plaatsvinden door middel van een tweede XXL Yoga les om dezelfde tijd.

Reserveer de les tijdig (vanaf 72 uur van te voren) om zeker te zijn van een plek. Maar ook als de les al vol is, kun je de XXL lessen volgen via een livestream op de Facebook Pagina van Plaza Sportiva (www.facebook.com/plazasportiva) Ook zonder facebook account kun je de livestreams gewoon bekijken.

Verder zal in de beschrijving van de livestream een linkje te vinden zijn om een donatie te maken. NB: de donaties worden ingezameld door “Healthy Yoga” en volledig doorgestuurd naar de oprichter van de community. Zij heeft inzicht wie hulp nodig heeft en verdeelt het in gelijke delen naar de hulpvragers.

Natuurlijk kun je de yoga les ook volgen zonder donatie, niets is verplicht!

Voor vragen over donaties en waar het geld ingezet gaat worden kun je Liana een mailtje sturen op info@healthyyoga.nl