Energie en Indexeren

9 november 2022 | Nieuws

Ook wij ontkomen helaas niet aan oplopende kosten waar het energie en overige inkoopzaken betreft en we moeten hiernaar handelen. Een indexering van de abonnementen per 1 januari kan niet uitblijven, de vraag is alleen waar de adviezen van het CBS op uitkomen. Totdat dat duidelijk is willen we graag een aantal mogelijkheden testen om energie te besparen en daarmee kosten te drukken.

We hebben al veel technische middelen aangepast de afgelopen jaren zoals de aanschaf van maar liefst 1000 zonnepanelen die op ons dak liggen en alle oude verlichting is de afgelopen jaren vervangen door ledverlichting. Het zwembadwater wordt inmiddels met warmtepompen verwarmd en in de herenkleedkamer staat een testopstelling om zonder gebruik van gas toch warm te kunnen douchen. Tot nu toe bevalt dit goed.

We kijken momenteel naar het verbruik van de sauna’s; voor 9 uur ’s ochtends worden ze niet of nauwelijks gebruikt. Hierdoor hebben we besloten om vanaf 14 november 2022 de sauna op het dakterras tijdelijk uit te laten.
De kleine sauna in de dames- en herenkleedkamer, de stoomcabine en de grote sauna bij het saunaplein gaan dan vanaf 09:00 uur aan. De infrarood sauna werkt al op een timer met een aan-knop, deze sauna blijft toegankelijk zoals je gewend bent.

We verwachten dat deze maatregelen niet of nauwelijks tot een minder goede beleving van Plaza Sportiva zullen leiden maar keuzes doen altijd pijn dus er zullen ongetwijfeld leden door benadeeld worden. Alvast onze excuses hiervoor.

De genoemde maatregelen blijven in ieder geval tot 1 januari van kracht om een goed beeld te krijgen van het effect op de kosten die we moeten maken. We zullen tegen die tijd met jullie communiceren hoe we verder gaan.

Alvast dank voor jullie begrip.