Leefstijl coaching

Meer dan alleen bewegen

We snappen dat het niet altijd gemakkelijk is om de eerste stappen te zetten naar een gezond(ere) leefstijl. Ons team aan leefstijlcoaches helpt je hier graag bij.

Met een leefstijlcoach bespreek je de doelen die je voor ogen hebt. Doelen hebben vaak te maken met meer beweging, afvallen en het opbouwen van spiermassa. Onze coaches helpen je om ook breder te kijken dan alleen naar sport. Waarom wil je meer bewegen, afvallen of spiermassa opbouwen? Zijn er factoren die de kans op het behalen van doelstellingen belemmeren? Bijvoorbeeld stress op het werk, ongezonde eetgewoontes of slaapgebrek. Om fundamenteel te kunnen veranderen, zou je ook aan deze factoren moeten werken. Onze leefstijlcoaches begeleiden je hierin. Want als we ons alleen op sport zouden richten, dan richten we ons op slechts 2 tot 3 procent van iemands tijd.

De Gecombineerde Leefstijlinterventie
Bij Plaza Sportiva kun je ook de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) volgen. De GLI is er voor mensen (lid en niet-lid) met overgewicht en obesitas. Onder deze voorwaarden wordt het programma vergoed door je zorgverzekeraar: je hebt een BMI van boven de 25, je hebt een verwijzing van je huisarts en je bent uiteraard gemotiveerd om je leefstijl te veranderen.

De GLI is een tweejarig programma en is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. In het eerste deel van het programma bespreek je voornamelijk hoe een gezonde leefstijl er voor jou uit kan zien en hoe je daaraan kunt werken. Het tweede deel gaat om het onderhouden van je nieuwe leefstijl en hoe je ervoor zorgt dat je niet terugvalt in je oude patroon. Je hebt zowel individuele sessies met een leefstijlcoach, als ook groepsbijeenkomsten. In deze groepsbijeenkomsten vind je steun bij elkaar en kun je leren van elkaars ervaringen.

Wil je meer weten over leefstijlcoaching of het GLI programma? Dat kan hier: