fbpx

Opbrengsten Donatieweek Oekraïne

31 maart 2022 | Nieuws

De donatieweek zit er al weer een tijdje op maar nu zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig naar hoeveel geld er is opgehaald en hoe de vrouwen in Oekraïne geholpen zijn dankzij jullie bijdrage! Joost en Liana laten het je maar al te graag weten:

‘Lieve allemaal,

We kijken terug op een enorm succesvolle donatie actie voor Oekraïense vrouwen en kinderen in nood. Liana zit in een Health Community waar 2000 Oekraïense vrouwen in zitten, welke getransformeerd is in een communicatie platform in de oorlog. Via deze weg worden individuen in nood geholpen door donaties. Vanuit verschillende activiteiten is dit doel gesteund. De week bij Plaza Sportiva was de kers op de taart van het gehele traject.

We delen met trots dat we in totaal €4,125,- bij elkaar hebben gehaald. We hebben druppelsgewijs al €3.000,- gedoneerd om de gezinnen in nood een langere termijn te kunnen helpen. In de aankomende 2 weken gaan we het resterende bedrag sturen. Voordat we geld opsturen, werd in die community gevraagd wie er financieel hulp nodig heeft. Per donatie ronde kreeg 1 persoon “1000,- Grivna”, wat gelijk staat aan ongeveer €30,-. Hier kunnen mensen zo’n beetje een week mee vooruit qua boodschappen of bijvoorbeeld een medicatie ronde halen. Zonder de donaties van iedereen bij Plaza Sportiva was dit niet tot zo’n groot succes gekomen. Dank daarvoor!

De reacties van de vrouwen zijn enorm ontroerend. Ze zeggen dingen zoals: “We moesten ons huis verlaten met 3 jarig kind, en waren 6 dagen onderweg in angst en gevaar, we hebben gebeden om in leven te blijven en dat is gelukt, alleen we hebben niets mee kunnen nemen behalve de kleding die we aan hebben en documenten, ik ben heel dankbaar voor de mensen die ons moreel en financieel helpen, deze hulp is onvergetelijk en onbetaalbaar”, of “Bedank al deze lieve mensen die ons helpen, ongelooflijk dat we ze niet eens kennen en zo veel hulp krijgen, god zegen deze mensen, stuur ze alle gezondheid voor hun families en kinderen”. of “ik kan geen woorden vinden om mijn dankbaarheid uit te drukken” en nog veel meer van dit soort reactie.
We delen hier wat foto’s vanuit het netwerk.

   

We vinden het hartverwarmend hoe iedereen bij Plaza zijn betrokkenheid uit. Niet alleen door de donaties of de aanwezigheid bij de donatie lessen, we vinden het hartverwarmend te merken dat Liana en ik maar beter 20 minuten eerder konden komen omdat iedereen vroeg hoe het er voor stond!
We willen Plaza Sportiva in het bijzonder enorm bedanken voor de gelegenheid om dit initiatief in de club te steunen.’

Al met al een hele geslaagde actie! Nogmaals hartstikke bedankt voor alle donaties en bijdrages, zonder jullie was dit niet mogelijk!