Open zonder beperkingen

17 februari 2022 | Nieuws

Het is bijna zover… we kunnen (voorlopig) vaarwel zeggen tegen alle corona maatregelen! Hier staan alle veranderingen op een rijtje.

Wat gaat er veranderen?
Vanaf 18 februari 2022 is het mondkapje niet meer verplicht en vanaf volgende week 25 februari kun je ook zonder het QR-toegangsbewijs weer naar de sportclub komen! In een overzicht:
Per 18 februari 2022:
– De mondkapjesplicht verdwijnt
– Het coronatoegangsbewijs blijft nog heel even
– De afstandsregel verdwijnt. Het verplicht 1,5 meter afstand houden is niet meer nodig
– We gaan het aantal beschikbare plaatsen voor de groepslessen aanpassen en ook alle cardio zal weer beschikbaar zijn
– Reserveren voor de groepslessen en vrij zwemmen blijft. Let wel op dat je jezelf ook weer afmeldt als je toch niet kunt komen, zo komt er een plekje vrij voor een ander!

Per 25 februari 2022:
– Het coronatoegangsbewijs verdwijnt

We kunnen ook meer deelnemers ontvangen in de groepsleszalen! Dat is heel fijn voor onze trainers omdat volle zalen nu eenmaal een andere energie geven dan halfgevulde zalen. Toch zal dit voor iedereen even wennen zijn omdat onze beleving van “personal space” de afgelopen 2 jaar veranderd is. Houd rekening met elkaar s.v.p.
Ook zullen we de extra hygiënestations en handschoenen voor de E-gym uit de club verwijderen. Er blijven voldoende plekken over waar je schoonmaakspray en papier kunt vinden maar we hebben de behoefte om terug te gaan naar “normaal”. Wel vragen we je om, net als voor alle maatregelen, een handdoek te gebruiken en een toestel na gebruik schoon achter te laten.

Nog even speciale aandacht voor de deelnemers aan de Bodypump lessen: naast alle vervelende kanten van de maatregelen zijn we ook ge(ver)wend geraakt aan ruim beschikbare materialen. Hierdoor kwam het bij de vorige versoepelingen voor dat het leek alsof er te weinig materiaal was. In werkelijkheid bleek het vooral heel prettig om extra materiaal bij je step te hebben zodat je minder hoefde te wisselen en dat is niet de bedoeling. Gebruik gewoon 1 complete set voor je les en vul aan met zwaardere gewichten waar nodig. Op die manier is er voldoende voor iedereen om een goede training te volgen en de eigen grenzen op te zoeken.
We zijn erg blij dat we jullie allemaal weer kunnen ontvangen in de sportclub.
Iedereen welkom, geen gedoe, geen selectie en geen maatregelen!