header_12

Voor een sneller herstel van je spieren

Een sauna of stoombad bevordert de afvoer van de afvalstoffen in je lichaam, waardoor je spieren zich sneller herstellen. Ook neemt het zelfreinigende vermogen van je huid toe door een sauna-bezoek. Zo vanuit het sporten de sauna in, hoe heerlijk is dat.

Voor de dames- en heren zijn er aparte sauna’s in de kleedruimtes en een uitgebreider aanbod als gemengde sauna. Het gebruik van al deze faciliteiten zit gewoon in je abonnement bij Plaza Sportiva.

Als je veel van je lichaam vraagt, neem dan ook eens de tijd om je lichaam te verwennen. Met een Finse sauna, kruidensauna, Turks stoombad, infraroodsauna, relaxruimte, stilteruimte en voetenbad biedt Plaza Sportiva je een complete saunaervaring.

Zodra je lichaam wordt blootgesteld aan een snelle wisseling van warm naar koud, wordt er extra bloed naar je spieren gestuurd. Daarom is het belangrijk na de sauna of het stoombad eerst te ontspannen in onze relaxruimte of stilteruimte. Daarna kun je afkoelen onder de koude douche. Door het grote vochtverlies is het belangrijk dat je voor en na het saunagebruik voldoende drinkt.

Uit hygiënisch oogpunt is het dragen van badkleding in onze sauna niet toegestaan.

sauna01 sauna02 sauna03